Specified value is not supported for the {0} parameter

I receive this error message when I tried to run configuration wizard of SharePoint Server 2010 on a server which is added to X domain but currently the machine is not connected to domain.
 
Looking into log file I found the following important starters.
 
Unable to get domain DNS or forest DNS for domain X. ErrorCode=1355 
08/05/2010 02:19:34.62  PSConfigUI.exe (0x03AC)                  0x0BD8 SharePoint Foundation          Monitoring                     b4ly High     Leaving Monitored Scope (AppPoolCreation: SharePoint Central Administration v4). Execution Time=2479.01814341862 
08/05/2010 02:19:34.65  PSConfigUI.exe (0x03AC)                  0x0BD8 SharePoint Foundation          Topology                       7fa1 High     Provisioning of the web application, null, has encountered the following error: System.ArgumentException: Specified value is not supported for the {0} parameter.     at Microsoft.SharePoint.Utilities.SPUserUtility.GetDomainControllerToSearch(SPWebApplication webApp, String domainName)     at Microsoft.SharePoint.Utilities.SPUtility.GetDomainAndPropColl(SPWebApplication webApplicaiton, String loginName, String[]& resolveUserAdProperties, …. Truncated
 
Seems like SharePoint configuration wizard requires to read something from AD.   I am now taking the server to the X Customer to run the configuration wizard.  1 hour drive away.
 
Will update …
 
Update:
As expected the configuration wizard went without error at the customer network. Smile
 
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s